vrijdag 27 juni 2014, 15:49

Sportieve start van jubileumfeest Vosse-ol

NIEUW-VOSSEMEER - Als vroeg in de morgen kleurden de straten van Nieuw-Vossemeer zich met lange rijen schoolkinderen. Maar liefst tweehonderd in getal. De jeugd liet op verschillende plaatsen in het dorp haar sportieve kunnen zien, bij de zeskamp die vandaag werd gehouden ter ere van 55 jaar carnaval in ’t Vosse-ol. Hiertoe sloegen de jubilerende carnavalsvereniging en basisschool Merijntje de handen ineen.

De stormbaan was voor de meeste kinderen geen enkel probleem. De meterslange skippybal daarentegen wel. Althans voor de allerkleinsten, want die kwamen niet met hun beentjes op de grond. Ook daar werd iets op gevonden: door met zijn allen er een soort grote boot van te maken, die door de leerkrachten en vrijwilligers lekker heen en weer werd geslingerd.

In de grote tent op terrein van het Vosse-bos konden de zeskampers even op adem komen, door met zijn allen een levensgrote tekening te maken. Even een drinkpauze en op naar het pionnenrennen. Rond het middaguur trok heel de meute weer richting de tent, waar het ‘smikkelen en smullen’ geblazen van een gezamenlijke lunch. Daarmee waren de activiteiten  nog niet afgelopen, want vanmiddag stond het ‘Bureau van de glimlach’ op het programma en konden de Voskes en Vossinnekes zich vermaken op een groot luchtkussen.  

Om zeven uur vanavond barst in de tent aan de Veerweg het grote jubileumfeest ter gelegenheid van 5x11 jaar carnaval los, met een receptie, ‘Prinsenbettel’ en een après ski-party.

Uit de Steenbergse Courant