woensdag 25 juni 2014, 20:11

Knuffels vliegen de bus van Ankie Stoer uit

STEENBERGEN – Met een wagen volgeladen vertrok Ankie Stoer! maandag uit Steenbergen, maar de ‘weggevertjes’ zijn de bestelbus inmiddels uitgevlogen. Vandaag werden niet alleen knuffelberen en een bolderkar, maar ook beddengoed uitgedeeld in het Ronald McDonaldhuis, horende bij het Beatrix-kinderziekenhuis in Groningen. ,,Overal waar we komen zijn ze zo ongelofelijk dankbaar. Daaruit blijkt wel dat er overal flink wordt gekort op de budgetten in de zorgt,’’ concludeert Jos Cuelenaere.

Hij liep vandaag zijn kilometers, ter nagedachtenis aan zijn zoon Joost, in het shirt van diens favoriete voetbalclub: NAC Breda. ,,Dat deed ik ook altijd één etappe tijdens de Roparun,’’ vertelde Jos vanavond vanaf de overnachtingslocatie van Ankie Stoer! in het Drentse Spier.

‘Leed bij anderen voorkomen of verzachten’

Joost Cuelenaere overleed op veel te jonge leeftijd door een auto-ongeluk. Shirley van Overveld verloor haar dochtertje Ankie aan kanker. ,,Redenen om je in te zetten voor het goede doel, zodat je zulk leed bij anderen hopelijk kunt voorkomen of verzachten. Dat vind ik niet meer dan normal,’’ aldus Jos, volgens wie de vermoeidheid binnen de ploeg na drie dagen trouwens wel een beetje begint toe te slaan.

‘Geen straf om door zo’n prachtige omgeving te lopen en te fietsen’

Maar opgeven is pertinent géén optie voor de leden van Ankie Stoer!, die vandaag genoten van de prachtige omgeving waar ze doorheen liepen, fietsten en redden. ,,Da’s geen straf hoor,’’ vervolgde Jos Cuelenaere het verslag van de dag. ,,Prachtige natuur, dorpjes, boerderijen… Ik wist eerlijk gezegd niet dat Nederland zo mooi is.’’

Met de resterende knuffels en nog één bolderkar om weg te geven, trekt de vriendengroep morgen verder naar het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. 

Uit de Steenbergse Courant