woensdag 17 juli 2013, 19:01

Ouderen en schilders molen Assumburg smullen van pannenkoeken

NIEUW-VOSSEMEER – Ruim twintig bewoners van het tijdelijke woonzorgcentrum De Boerderij in Nieuw-Vossemeer brachten vanmiddag een bezoek aan De Assumburg, waar schilders juist bezig zijn om de monumentale korenmolen weer ‘strak in de lak’ te zetten.

Het gezelschap van De Boerderij, met evenveel begeleiders als deelnemers, was eerst langs gegaan bij het hertenkampje. Daar hadden leden van de Vosmeerse Molens de stapels pannenkoeken al klaar staan en die lieten de gasten zich uitstekend smaken. De vrijwilligers en leden van de activiteitencommissie zorgden voor de koffie.

Molen De Assumburg krijgt op het ogenblik een monumentale opknapbeurt. Deze wordt uitgevoerd door een drietal hierin gespecialiseerde schildersbedrijven. Later dit jaar wordt ook molen De Vos op de Heense Molen onder handen genomen.

De schilders gaven - vanaf hun werkplek boven aan de kap van De Assumburg – te kennen ook wel een hapje te lusten. Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd en zo kregen alle aanwezigen onverwacht nog een bijzonder ‘spektakelstuk’ te zien. Eén van de vrijwilligers én de fotograaf van Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl gingen met de hoogwerker naar boven om de schilders de lekkere versnapering aan te reiken.

Uit de Steenbergse Courant