vrijdag 7 maart 2014, 20:15

Vertrek Kroon Food Products uit Dinteloord roept vragen op

STEENBERGEN/DINTELOORD – Gewoon Lokaal! heeft bij burgemeester en wethouders schriftelijke vragen ingediend over het aangekondigde vertrek van Kroon Food Products uit Dinteloord. Het in tafelzuren (zoals augurken en olijven) gespecialiseerde bedrijf heeft besloten zich niet op het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland te vestigen, maar verhuist naar Bergen op Zoom.

Gewoon Lokaal! wil weten waarom Van der Kroon, in de optiek van het college, deze keuze heeft gemaakt. De onderneming stelde vanmorgen in BNDeStem dat ‘Bergen op Zoom biedt ons de uitgelezen kans om verder te ontwikkelen, iets dat in Dinteloord niet mogelijk is’. Terwijl het AFC juist bij uitstek is opgerucht voor agrarische gerelateerde en productverwerkende bedrijven, zoals Van de Kroon.

Ook de opmerking van wethouder Bert van Kesteren – ‘Ik heb achter de schermen het nodige geprobeerd, maar Van der Kroon en Suiker Unie zijn het niet eens kunnen worden over de prijs’ – roept vragen op bij Gewoon Lokaal! De partij is benieuwd naar de stappen die zijn genomen om Van der Kroon voor de gemeente Steenbergen te behouden en vraagt zich af of de vestigingsvoorwaarden op het AFC wel concurrerend genoeg zijn ten opzichte van andere bedrijfslocaties in de regio.

Ook wil Gewoon Lokaal! van B en W horen welke mogelijkheden zij voor ogen hebben met het vrijkomende terrein van Van der Kroon in de kom van Dinteloord.

Uit de Steenbergse Courant