dinsdag 17 juni 2014, 23:14

Kruislandse Biezenloop blijft in trek bij atleten uit de regio

KRUISLAND – Traditiegetrouw tekende Tourclub Kruisland op de derde dinsdag van juni, de Biezenloop. De hardloopwedstrijd is een populaire aangelegenheid, zo bleek vanavond uit het deelnemersveld: aan de start verschenen welgeteld 88 atleten.

De datum kwam eigenlijk een beetje ongelukkig uit, aangezien over drie dagen de halve marathon van Roosendaal op het programma staat, vertelde Toine Brok van de organiserende tourclub, maar desondanks wist een flinke groep hardlopers de weg naar Kruisland te vinden.

Op de 5 kilometer ging de overwinning bij de heren naar Jack Govers uit Bergen op Zoom. William Lambregst uit Etten Leur werd tweede, Kruislander Arthur van de Kar legde beslag op de derde plaats. Mariëlle Rijsdijk uit Oud-Gastel en haar plaatsgenote Ingeborg de Jong waren op deze afstand de snelsten bij de dames, twaalf seconden achter hen finishte de Roosendaalse Jeanne van Overveld.

Ad Verheijen uit Oud-Gastel zegevierde bij de heren op de 10 kilometer, voor Frank van Groessen uit Etten-Leur en Arnold de Krom uit Halsteren. Astrid Willemse maakte het Oud-Gastelse succes compleet met de overwinning op deze afstand bij de dames. De Rijsbergse Fiona Koen en de Roosendaalse Maaike Danen werden tweede en derde.

Uit de Steenbergse Courant