vrijdag 22 maart 2013, 16:40

Schooljeugd dolenthousiast bij Samen Muziek Maken Geblazen

STEENBERGEN - De stelregel die zegt dat muziek maken verbroedert werd vanmiddag maar weer eens bewezen bij het ‘slotakkoord’ van Samen Muziek Maken Geblazen in ‘t Cromwiel.

Op uitnodiging van Hi5 Stichting Jeugd & Muziek kwamen in de theaterzaal van het ontmoetingscentrum de leerlingen uit de groepen 5 van bijna alle basisscholen uit de gemeente Steenbergen bijeen. Zij genoten zicht- en hoorbaar met volle teugen van het concert dat daar gegeven werd door ruim veertig muzikanten van de vijf muziekverenigingen (Volharding Steenbergen, Amicitia Steenbergen, St. Caecilia Kruisland, Semper Crescendo Nieuw-Vossemeer en Volharding Dinteloord) die de gemeente Steenbergen rijk is. Het enthousiasme straalde er zowel bij de kinderen als bij de leden van het gelegenheidsorkest van af.

Gangnam Style

De schooljeugd was dankzij de lessen uit het project Samen Muziek Maken Geblazen goed voorbereid op het programma, zo bleek gedurende het programma. Alleen al bij de aankondiging van bepaalde nummers, klonk er een luid gejuich door de zaal. Presentator Jan Doggen en dirigent Luc van Gaans (Volharding Dinteloord) speelden hier op hun beurt weer goed op in, waardoor de sfeer in de zaal alleen nog maar beter werd. Toch zeker op het moment dat de leerlingen met hun zelfgemaakte ‘rammelaars’ mee mochten doen aan het muzikale spektakel en helemaal toen het orkest de megahit ‘Gangnam Style’ inzette. Zitten blijven was er niet meer bij. ‘t Cromwiel veranderde in één dansende menigte en de middag kon niet meer kapot.

Imago

Vervolgens konden de kinderen ook nog hun muziekkennis tonen bij een Ren je rot-spel. Uit heel het programma bleek, dat ‘Samen Muziek Maken Geblazen’ een ideale manier is om de jeugd spelenderwijs kennis te laten maken met muziek en de (geschiedenis van de) instrumenten. En dat is ook precies de bedoeling van Hi5, die met het project tegelijkertijd het imago van muziekverenigingen een positieve boost willen geven. Getuige het succes van deze middag, hoeven zij zich over hun imago totaal geen zorgen te maken.

Uit de Steenbergse Courant