zondag 23 februari 2014, 21:34

Strienedurpke staat vol in de schijnwerpers

DE HEEN – Wanneer het alle dagen carnaval zou zijn, hoefde niemand zich zorgen te maken over de toekomst van De Heen. Het Strienedurpke stond vanmiddag vol in de schijnwerpers. Van heinde en verre stroomden de toeschouwers massaal toe om de artiesten in de optocht aan het werk te zien.

Prins Strienius V memoreerde in zijn toespraak het 400-jarig bestaan van De Heen en bedankte de organisatie voor haar inspanningen, waarna hij van wethouder Cor van Geel de sleutel van het Strienedurpke in ontvangst mocht nemen. De loco-burgemeester had het motto goed begrepen, merkte de leutvorst op: ,,Ik zie allemaal grote billboards met uw foto erop!’’

Rijen dik stonden jong en oud in de Dorpsweg om de creaties van de vele optochtdeelnemers gade te slaan.

Na afloop vond in een volle zaal van gemeenschapshuis De Stelle de prijsuitreiking plaats. Bij de grote wagens ging de hoofdprijs naar B.C. d’Ôôgte uit Nieuw-Vossemeer, B.C. De Vlaojestààmpers uit Steenbergen eindigde op de tweede plaats, B.C. Deen reed voor eigen publiek naar de derde prijs.

Bij de kleine wagens won B.C. Zuid, bij de grote groepen zegevierde het gezelschap van Lea Davelaar, bij de kleine groepen was de eerste plaats voor Maura, Lucas en Olin, en bij de paren kwamen volgens de jury Melissa en Mirre het best voor de dag.

Uit de Steenbergse Courant