donderdag 13 februari 2014, 12:44

Wagentjes kijken in Kruisland voor en na carnaval

KRUISLAND – Op initiatief van twee leden van B.C. De Begienurs wordt er op de zaterdag na carnaval, 8 maart, voor het eerst een kijkdag van carnavalswagens uit de regio gehouden op het terrein van zaal Koch aan de Molenstraat in Kruisland. Bouwclubs van grote en kleine wagens kunnen zich nog aanmelden voor dit nieuwe evenement.

Belangstellenden kunnen op 8 maart van 13.30 tot 20.00 uur terecht om de creaties die de komende weken in de carnavalsoptochten van de regio rijden nog eens op hun gemak te bewonderen.

Naast het publieke doel van de kijkdag, bestaat ook de mogelijkheid voor bouwclubs om wagens en/of onderdelen te kopen. Om dit te bewerkstelligen, heeft de organisatie met name bouwclubs uit het noorden van het land aangeschreven.

Bouwclubs die hun grote wagen ‘tentoonstellen’ krijgen sowieso een financiële vergoeding. Onder alle deelnemers wordt de opbrengst van de ‘melkbus’ verdeeld, die bij de ingang wordt geplaatst en waarin bezoekers een vrijwillige bijdrage kunnen doneren.

De kijkdag, waarvan de initiatiefnemers een jaarlijks terugkerende happening hopen te maken, wordt ’s avonds afgesloten met een ‘naborrel-bal’ bij zaal Koch.

De organisatie zorgt voor een kraan om de wagens ter plekke op en af te bouwen en ook voor bewaking ten bate van de wagens die in de nacht van zaterdag op zondag blijven staan.

Voor aanmelding en nadere inlichtingen: Henk van Loon (06-20594375) en Marco van den Bergh (06-22692509) of berghjes@home.nl

Wie nieuwsgierig is naar de nieuwe carnavalswagen van B.C. De Begienurs, kan zondag 16 februari trouwens al vanaf 13.30 uur terecht in de loods van de bouwclub aan de Molenweg in Kruisland.

Uit de Steenbergse Courant