donderdag 23 januari 2014, 18:32

Licht weer op groen gezet voor de Westbrabantse Pijl

STEENBERGEN – De Westbrabantse Pijl komt na afwezigheid van een jaar weer terug op de wielerkalender. In het weekeinde van 22, 23 en 24 augustus zal er opnieuw een groot peloton junioren uit binnen- en buitenland door Steenbergen en omgeving trekken. ,,We hebben het financiële plaatje gelukkig rond kunnen krijgen, maar extra sponsors blijven welkom én nodig hoor,’’ zegt voorzitter Cors Zijlmans van de stichting Westbrabantse Pijl.

Het bestuur van de organisatie hakte gisteravond de knoop door. ,,We moeten wel wat reserves aangespreken, maar juist ook om nog nieuwe sponsors over de streep te kunnen halen, is het belangrijk dat we besloten hebben om de Pijl definitief door te laten gaan. Ook richting de deelnemers is het natuurlijk goed dat zij nu al zeker weten dat de Pijl weer wordt verreden.’’

Vorig jaar juni zag de organisatie zich genoodzaakt de 13de editie van het wielerevenement af te blazen, vanwege het afhaken van een tweetal majeure sponsoren, waarvoor geen nieuwe geldschieters meer gevonden konden worden. Toen al werd nadrukkelijk aangegeven dat alles in het werk zouden worden gesteld, om de driedaagse juniorenwedstrijd dit jaar weer doorgang te kunnen laten vinden.

Kruisland

De opzet blijft in grote lijnen hetzelfde. De Pijl bestaat uit meerdere etappes en wedstrijdelementen. ,,We zullen hier en daar wel wat moeten bezuinigen, de bomen groeien nu eenmaal niet meer tot in de hemel. Maar zijn volop bezig met alle voorbereidingen en het samenstellen van de routes. Nieuw is dat er deze keer ook een start en finish komen in Kruisland, waar dat weekeinde ook de kermis wordt gehouden.,’’ aldus Zijlmans. 

Archieffoto: De start van één van de wedstrijden van de Westbrabantse Pijl in 2011, bij het gemeentehuis.

Uit de Steenbergse Courant