vrijdag 4 oktober 2013, 15:08

Pluim voor alle vrijwilligers bij ingebruikname tiende Plusbus

STEENBERGEN – Voor de deur van Onze Stede is vanmiddag de tiende Plusbus officieel overgedragen aan Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen. Cees Iriks (junior) van het gelijknamige autobedrijf overhandigde de sleutels aan één van de chauffeurs, Piet van der Linden. Vervolgens werd een ‘ererondje’ gemaakt met het echtpaar Bosman en mevrouw Suikerbuik, trouwe passagiers van de lokale vervoersservice voor ouderen.

Het ‘fenomeen’ Plusbus bestaat in de gemeente Steenbergen al zo’n dertig jaar. Huisarts Cees Hermus nam er destijds het initiatief voor en ook voormalig ouderenwerker Wilbert Stulemeijer had een belangrijk aandeel in de totstandkoming van de vervoersdienst, die volgens wethouder Cor van Geel voor senioren vanaf 55 jaar absoluut onmisbaar is geworden.

Financiële bijdragen

Dat zei hij vanmiddag bij de officiële ingebruikname van de nieuwste Plusbus, waarvoor de afgelopen jaren met donaties en collectes het benodigde geld is vergaard. Stichting tanteLouise-Vivensis en Surplus Zorg brachten daarnaast nog het nodige sponsorgeld in het laatje en ook de gemeente Steenbergen ondersteunt de Plusbus met een jaarlijkse subsidie. Extra sponsors zijn erg welkom, om ook in de toekomst de kosten voor de reizigers zo laag mogelijk te kunnen houden.

In hun toespraken staken Van Geel, huidig ouderencoördinator Tonnie Joxhorst en SWOS- voorzitter Adrie Hommel nadrukkelijk de loftrompet over voor alle chauffeurs en alle andere vrijwilligers die zich sterk maken voor de Plusbus. Hetzelfde deed de heer Nico Bosman, namens alle passagiers. ,,Er zijn gewoon geen woorden voor, zo blij zijn wij met alles wat jullie voor ons doen. Zonder Plusbus zouden wij nergens meer naartoe kunnen. Jullie verdienen allemaal een grote pluim. Een driewerf hoera!’’

Van alle gemakken voorzien

Vervolgens mochten wethouder Van Geel, Riet Bosman en An Suikerbuik (ook een vertrouwde passagier) de strik van de motorkap van de nieuwe Plusbus halen, waarna chauffeur Piet van der Linden uit handen van leverancier Cees Iriks de sleutel kreeg uitgereikt  en de eregasten mochten instappen voor een eerste rondje.  

De tiende Plusbus is van alle gemakken voorzien. Op advies van chauffeurs en gebruikers is bij de inrichting gekozen voor een speciaal systeem waarbij het vastzetten en weer losmaken van rolstoelen geen fysieke inspanning kost. Om plaats te maken voor rolstoelen, kunnen de stoelen in de bus ook moeiteloos worden ingeklapt en zo kent de personenbus nog meer moderne, technische snufjes ten bate van de veiligheid en het comfort van de betrokkenen.

Uit de Steenbergse Courant