dinsdag 22 januari 2013, 09:26

VVD stelt overlast rond stadspark aan de kaak

STEENBERGEN – De VVD heeft bij burgemeester en wethouders schriftelijke vragen ingediend over de problemen die hangjongeren volgens de fractie veroorzaken in en rond het stadspark in Steenbergen.

Uit eigen waarnemingen en op basis van informatie van buurtbewoners heeft de VVD opgemaakt dat zich al geruimde tijd een groep jongeren, met auto’s en scooters, ophoudt in het park en bij het gebouw van de thuiszorg aan de Ravelijnstraat. Dit gebeurt zowel overdag, ’s avonds als ’s nachts.

‘Zij zijn actief met hun telefoons en regelmatig verschijnen er dan andere jongeren met voertuigen, waarbij dan het een en ander aan elkaar wordt afgegeven. Enkele bewoners spreken hierover het dealen van drugs… De jongeren zijn luidruchtig en spreken passanten aan. Het park is volledig donker, de omgeving slecht verlicht… Regelmatig wordt een gil gehoord…’, zo schrijft de fractie onder meer aan het college.

De VVD stelt dat omwonenden en mensen die hun honden uitlaten in deze omgeving zich onveilig voelen. Zij klagen bovendien over het feit dat de politie zich ter plaatse kennelijk zelden of nooit laat zien en zelfs niet reageert als er vanuit de buurt alarm wordt geslagen.

Hoogste tijd, vindt de VVD, om uit te zoeken wat er precies aan de hand is en maatregelen te treffen om de overlast een halt toe te roepen.

Afbeelding: Volgens de VVD blijkt uit het afval dat achtergelaten wordt in de Ravelijnstraat dat er bij het park veelvuldig drugs wordt gebruikt en verhandeld.

Uit de Steenbergse Courant