zondag 2 juni 2013, 16:22

Opening centrum voor startende ondernemers in Steenbergen

STEENBERGEN – Burgemeester Saskia Bolten verricht dinsdagavond 11 juni de officiële opening van de Steenbergse ‘vestiging’ van de Starterscentra West-Brabant, in het pand van NOVA aan de Prins Reinierstraat. Dit wordt een steunpunt van de Starterscentra die in respectievelijk 2010 en 2012 werden opgericht in Roosendaal en Bergen op Zoom.

In het Starterscentrum kunnen (door)startende ondernemers terecht voor advies over alles waarmee zij in die hoedanigheid te maken krijgen. Ter plekke treffen zij zelfstandige ondernemers/coaches die het klappen van de zweep kennen en goed op de hoogte zijn van het lokale en regionale zakenleven. In Roosendaal en Bergen op Zoom zijn de Starterscentra één dag per week geopend.

De locatie in Steenbergen krijgt geen vaste openingstijden, hier worden afspraken met starters uit de gemeente Steenbergen zoveel mogelijk gebundeld. Middels een intakegesprek wordt bekeken welke begeleiding het Starterscentrum de beginnende ondernemers het best kan bieden, zodat zij van hun onderneming een succes kunnen maken.

Volgens projectleider Koen Oosterwaal zijn in Roosendaal al vele honderden startende ondernemers op deze manier op weg geholpen en in Bergen op Zoom inmiddels meer dan 150. De Starterscentra verzorgen daarnaast ook workshops, bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten. Bij de opening op 11 juni komen overigens ook enkele jonge ondernemers uit de gemeente Steenbergen aan het woord.

Uit de Steenbergse Courant