maandag 24 november 2014, 21:16

Voors en tegens van de A4 komen snel aan het licht

STEENBERGEN – Alsof het altijd zo geweest is, raast het verkeer sinds vanmorgen vroeg over de A4 westelijk om Steenbergen, waar het volgens veel inwoners meteen stukken minder druk is op wegens zoals de Burgemeester Van Loonstraat, Franseweg en ook de N259 van Dinteloord naar Klutsdorp, zo blijkt vooral ook op de rondweg tussen Steenbergen en Welberg. De A4 biedt bovendien prachtige panorama’s op met name Steenbergen en Dinteloord. Tegelijkertijd is er protest, van aanwonenden die zich zwaar gedupeerd voelen.

Peter van der Wijk heeft langs de snelweg, ter hoogte van zijn huis en paardenpensioen aan de Afgeslechtedijk (voorheen Triangel) twee opvallende raketten neergezet, met daartussen een groot spandoek met de teksten: ‘Rijkswaterstaat – Gemeente Steenbergen, bent u ons vergeten?’ en ‘Ons bezit, bedrijf en leefbaarheid naar de kloten’.

,,Een simpele aanpassing had dit allemaal kunnen voorkomen, maar de afgelopen vier jaar hebben zowel de gemeente Steenbergen als Rijkswaterstaat stelselmatig geweigerd ons te helpen,’’ aldus Van der Wijk, die zijn ongenoegens meermaals kenbaar maakte aan college, raad en ook via de media naar buiten bracht.

‘Nieuwe mogelijkheden ontdekken’

,,De raketten symboliseren dat wij bereid zijn om nieuwe mogelijkheden te ontdekken, zodat er voor ons een leefbare situatie ontstaat,’’ stelt hij, in de hoop dat er alsnog een oplossing komt voor zijn problemen.

Het spandoek zal zeker niet onopgemerkt blijven bij de vele voorbijgangers die de weg naar de A4 al hebben gevonden. Van alle kanten hoor je dat mensen al speciaal een rondje zijn wezen rijden over de nieuwe snelweg. De reacties zijn merendeels positief, met als bijkomstig voordeel dat het mooie herfstweer Steenbergen en omgeving op z’n voordeligst in beeld brengt. Een visitekaartje dat sowieso nieuwe mogelijkheden moet kunnen bieden. 

Uit de Steenbergse Courant