zondag 23 november 2014, 21:13

Ook Dinteloord loopt weer massaal uit voor Sint en Piet

DINTELOORD = Onder een stralende najaarszon voeren Sint Nicolaas en zijn Zwarte Pieten gistermiddag de dorpshaven van Dinteloord binnen, die omzoomd werd door een blije mensenmassa. Jong en oud zorgden voor een feestelijk welkom en de Sint liet zich meteen van zijn goedgeefse kant zien. Hij bood burgemeester Joseph Vos en wethouder Cors Zijlmans een Dinteloordse borrel aan.

Spraakwater hadden de twee vertegenwoordigers van het gemeentebestuur overigens niet nodig. Na de officiële ontvangst nam de Sint zoals gebruikelijk ruimschoots de tijd om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begroeten, handjes te schudden en niet te vergeten verlanglijstjes in ontvangst te nemen.

Ondertussen speelden de muzikanten van Volharding Dinteloord de bekende, vrolijke Sinterklaaswijsjes en gaven de dames van theatergroep Confletti, dit keer als postbeambte en politieagent, weer op hun geheel eigen wijze extra cachet aan de intocht. Die werd vervolgd met een rondrit in een open Kever en tot besluit een gezellige kindervoorstelling in De Buitelstee.

Uit de Steenbergse Courant