zaterdag 26 april 2014, 17:30

Oranje boven in alle kernen van de gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Onder een lekker oranjezonnetje is en wordt vandaag door talloze inwoners van Steenbergen, Welberg, Dinteloord, De Heen, Kruisland en Nieuw-Vossemeer de eerste officiële Koningsdag gevierd.

Sport- en spelactiviteiten voor jong en oud voeren de boventoon in de programma’s van de organisatie die het oranjefeest in de zes kernen van de gemeente op poten zetten, maar aan culturele festiviteiten en muziek heerst ook absoluut geen gebrek.

Bij de aubade vanmorgen in Steenbergen, werd de Nederlandse vlag op z’n kop gehesen, maar dat mocht de pret geenszins drukken. Spektakel was er vanmiddag volop bij de battles op de Markt.

In Kruisland werd de winnende vlag van de wedstrijd voor een eigen dorpsvlag onthuld, naar een ontwerp van Winnie Heimerikx. In De Heen genoten in dorpshuis De Stelle zo’n 75 kinderen en volwassenen van een gezamenlijk koningsmaal.

Nieuw-Vossemeer kende met de kliko-race een primeur, Dinteloord genoot onder meer van zeskampen en de Kreekloop, en ook op de Welberg viel meer dan genoeg te beleven voor iedereen die van Koningsdag één groot feest wilde maken.  

Uit de Steenbergse Courant