zondag 19 mei 2013, 17:11

Roparunners voor op schema en kijken uit naar doorkomsten

STEENBERGEN - Na een regenachtige tocht met weinig publieke belangstelling door Frankrijk zijn de Steenbergse Roparunteams Door Dik & Dun en de Stonemountain Runners inmiddels in België gearriveerd. ,,We kijken uit naar de activiteiten in de doorkomstplaatsen,’’ klinkt het vanuit de 120 kilometer lange karavaan.

Door Dik & Dun en de Stonemountain Runners lopen alletwee voor op schema. ,,Bij beter weer, waren we nóg sneller geweest,’’ laat fietser Dennis Vermeulen van het laatstgenoemde team desgevraagd weten, kort nadat ‘zijn’ team de Belgische grens is gepasseerd.

,,Maar het gaat echt voortreffelijk, ik kan niet anders zeggen. We hebben, gelukkig, geen tegenslagen gehad en verwachten als het zo doorgaat rond half negen maandagochtend in Steenbergen te zijn. Misschien nog wel een half uurtje eerder. We zullen blij zijn als we vannacht in Vlaanderen komen, waar de Roparun met name in Zele altijd een geweldige doorkomst wacht.’’

Vervolgens kunnen de teams ook in onder andere Ossendrecht, Bergen op Zoom en natuurlijk Steenbergen en Dinteloord op een groots onthaal rekenen. En van een feestje houden ze zeker bij de Stonemountain Runners wel, maar wat wil je ook met Dennis Vermeulen (prins Strienius V), Wietse Visser (nar Wiedus) en Barry van Leeuwen (Deftige Flodder) in de formatie.

Ook vanuit Door Dik & Dun komen niets dan positieve geluiden. Voorzitter Monique Uytdewilligen: ,,We liggen voor op schema, ons laatst gemeten gemiddelde bedroeg 12.84 kilometer per uur. Ik begrijp echter dat het in Nederland veel beter weer is dan hier, maar dat mag de pret niet drukken hoor, het gaat hartstikke goed. Als we in het huidige tempo doorgaan, bereiken we de finish in Rotterdam om één minuut over één morgenmiddag. Maar dat gaan we niet halen hoor, want we nemen morgenochtend rustig de tijd voor onze doorkomst in Steenbergen, daar willen we volop van genieten.’’

Door Dik & Dun verwacht vooralsnog tussen 7.00 en 7.30 uur in de Oudlandsestraat te zijn, waar het publiek - weer of geen weer - natuurlijk massaal naartoe moet komen om alle deelnemers aan de estafetteloop voor het goede doel aan te moedigen.

Uit de Steenbergse Courant