donderdag 9 mei 2013, 17:26

Warmlopen voor het WK Ultraloop

STEENBERGEN - Finnen en Japanners die het parcours verkennen, officials van de International Association of Ultrarunners (IAU) die de Markt ‘inspecteren’ ten bate van de openingsceremonie: het wereldkampioenschap 24 uur ultraloop dat dit weekeinde in Steenbergen plaatsvindt komt duidelijk uit de startblokken.

Honderden atleten uit heel de wereld zijn gisteren en vandaag neergestreken in Steenbergen en omgeving. Meerdere landenteams maakten al van de gelegenheid gebruik om een rondje te maken over het parcours, zoals de Japanse vrouwen en de complete Finse ploeg.

Of het circuit hen bevalt? ,,Jazeker,’’ klinkt het enthousiast, maar dan in het Engels, want dat zal de komende dagen vaak de voertaal zijn die in Steenbergen wordt gesproken.

Ook de officials van de IAU, onder wie vice-voorzitter Liesbeth Jansen uit Nederland en de Canadese communicatiemedewerker Nadeem Khan, zijn inmiddels gearriveerd en bekeken vanmiddag onder meer ‘t Cromwiel (het ‘hoofdkwartier’ van de organisatie) en de Markt, waar zich morgen - vrijdag 10 mei - om 16.45 de vlaggenparade voltrekt.

Jong Volharding zal het publiek vanaf vier uur op muzikale wijze in de stemming brengen voor de openingsactiviteit van het grootste sportevenement dat ooit in Steenbergen heeft plaatsgevonden. De organiserende afdeling Ultraloop van sv Diomedon hoopt uiteraard dat zoveel mogelijk mensen naar de Markt komen om de deelnemers een warm welkom te bezorgen.

Uit naam van de gemeente gebeurt dit in ieder geval door burgemeester Saskia Bolten en ook sportwethouder Cor van Geel is van de partij. Beiden gaven eerder deze week al aan reikhalzend uit te kijken naar de wereldtitelstrijd, waarvoor zaterdag om 12.00 uur in de Wouwsestraat het startschot klinkt.

Uit de Steenbergse Courant