zaterdag 12 april 2014, 17:29

Open dag brede school trekt veel publiek naar t Podium

STEENBERGEN – Vele honderden belangstellenden hebben vandaag de open dag bezocht van brede school ’t Podium op Buiten de Veste, waar basisschool Maria Regina, peuterspeelzaal Puk op ’t Podium, kinderopvang Zo op ’t Podium en Slagwerkschool Marco Brok sinds begin maart onder één dak gevestigd zijn.

Gisteren was de officiële opening van het alom geprezen gebouw, dat ’t Podium is genoemd om te benadrukken dat kinderen er ruimschoots de gelegenheid krijgen al hun talenten te ontwikkelen. Vandaag kon iedereen die dat wilde een kijkje komen nemen en daar werd dus dankbaar gebruik van gemaakt.

Vooral veel (groot)ouders en oud-leerlingen en ook familieleden van medewerkers grepen de kans aan om te zien hoe de brede school er van binnen uitziet. Om de bezoekers niet te laten verdwalen en ervoor te zorgen dat zij alles te zien kregen, was een route uitgestippeld, die begon in de aula/gymzaal: de ultieme plek voor het ontplooien van talenten en dat lieten onder meer de leerlingen van Slagwerkschool Brok en de schoolband van de Maria Regina dan ook duidelijk horen.

Vervolgens konden de gasten van de open dag een blik werpen in alle lokalen van de basisschool, de kinderopvang en de peuterspeelzaal. De rondgang eindigde in de centrale hal met z’n keuken, lekkere hapjes werden bereid. Directeur Eric Graafmans van Maria Regina toonde zich uiterst tevreden over de animo voor de open dag. ,,Het was om tien uur meteen al druk en iedereen is zó enthousiast over ons nieuwe pand en de samenwerkingsverbanden, echt heel leuk.’’

Uit de Steenbergse Courant