donderdag 2 mei 2013, 17:54

Basisschooljeugd mag eventjes de baas spelen in raadszaal

STEENBERGEN - Leerlingen uit groep 8 van vijf basisscholen uit Steenbergen, Nieuw-Vossemeer, Dinteloord en Welberg krijgen binnenkort de kans om even ‘de baas te spelen’ in gemeentehuis, waar zij onder voorzitterschap van burgemeester Saskia Bolten een raadsvergadering gaan nabootsen en in debat gaan over ‘het beste jeugdvoorstel van 2013’.

Op vrijdag 17 mei bijten 53 kinderen uit de groepen 8 van de Petrus en Paulusschool (Dinteloord) en Merijntje (Nieuw-Vossemeer) het spits af. Precies een week later is het de beurt aan 107 laatstejaars van de Groen van Prinsterer (Dinteloord), Maria Regina (Steenbergen) en Pius X (Welberg).

Op al deze basisscholen zijn eerder al lokale raadsleden te gast geweest, om tekst en uitleg te geven over het gemeentebestuur. Tijdens de beide jeugdraadsvergaderingen, zijn ook weer volksvertegenwoordigers van de partij, om de scholieren te begeleiden bij hun eerste schreden op het politieke pad.

De school die het beste, zelfbedachte idee voor het voetlicht krijgt, wint een beker en dat geldt ook voor de leerling die zich manifesteert als beste ‘debater’.

De bijeenkomsten beginnen om 10.15 uur, duren een uur, en zijn openbaar, dus voor iedereen vrij toegankelijk.

Uit de Steenbergse Courant