zondag 6 april 2014, 10:29

Themaprogramma over kanker op SLOS FM

STEENBERGEN – ‘Wat als je de diagnose kanker te horen krijgt?’ is de titel van een themauitzending die vanavond van 20.00 tot 22.00 te beluisteren valt op SLOS FM. De programmamakers Peter van Langerak en Marc van Haag zijn het gesprek aangegaan met Marjon de Jong, bij wie melanoomkanker is geconstateerd.

Zij gaat uitgebreid in op de impact hiervan op haar eigen leven en wat dit voor haar gezin en (werk)omgeving betekent. Het interview bevat logischerwijs tal van ontroerende en diepgaande momenten, over het ziekteproces en het uiteindelijke sterven, maar verloopt regelmatig ook luchtig en er is zelfs ruimte voor humor.

Dit alles afgewisseld met de muziekkeuze van de hoofdpersoon, die ingenomen is met het feit dat zij op deze manier haar stem kan nalaten en een oproep doet voor meer geld ten bate van onderzoek naar de ziekte. Mary Verbogt en Jenny Groenewegen, vrijwilligsters van de werkgroep Rouwverwerking West-Brabant & Tholen en Christ Hellemons van Het Getij in Bergen op Zoom vertellen aan het eind van de uitzending over hun organisaties en ervaringen met het begeleiden van kankerpatiënten.

Het programma wordt op woensdag 9 april van 20.00 tot 22.00 uur nog een keer herhaald.

Uit de Steenbergse Courant