dinsdag 18 augustus 2015, 20:55

Favorieten geven hun visitekaartje af

STEENBERGEN – Mathijs de Kok en Evi Jongenelen hebben vanmorgen bij de eerste individuele wedstrijd van de Kleine Tour meteen laten zien dat zij hun prestatie van vorig jaar, toen zij de eindoverwinning behaalden, graag willen herhalen. De 12-jarige Mathijs en de 11-jarige Evi wonnen de sprint op de Acacialaan en mochten zich zodoende vanavond bij de prijsuitreiking in het geel laten hullen.

Evi weet zich niettemin ook al weer verzekerd van de concurrentie van haar zus Sanne (13), die in 2012 en 2013 de beste was bij de meisjes, vorig jaar als tweede eindigde in het algemeen klassement en vandaag de tweede plaats behaalde en de witte trui kreeg uitgereikt. Emmelie de Kok (10), zusje van Mathijs, werd derde bij de sprint en mag zich ook tot de podiumkandidaten rekenen.

Bij de jongens belooft het ook weer een spannende ronde te worden, want Wessel Testers (14) – de winnaar van 2013 en de nummer twee in de eindrangschikking van vorig jaar – geeft zich niet zomaar gewonnen, getuige zijn tweede plaats bij de sprint. Die leverde hem de witte trui op. Luuk Leeuw werd derde op dit onderdeel.

Morgen meten de rennertjes hun krachten op de behendigheidsrit met de kegels, de ballen en de wip, waarvoor het parcours traditiegetrouwd wordt uitgezet in de Oudlandsestraat.

Milan Korten (11) en Yennin Westerweele (11) verschijnen dan in de blauwe truien aan de start, zij leverden vandaag namelijk de meest gemiddelde prestatie. Luuk Zoetekouw rijdt morgen in de zwarte trui van de grootste pechvogel, een pleister op de wonde voor zijn valpartij tijdens de etappe van vanmiddag.

Het dagploegenklassement bij de jongens werd gewonnen door Heijmans Uitzendorganisatie en bij de meisjes door Sportshop Heshof. Beide teams gaan ook aan de leiding het algemeen ploegenklassement.  Het etapperijden werd vandaag gewonnen door Rabobank Zuidwest-Brabant en Verkaart Bouwbedrijf.

De complete uitslagen en standen zijn te vinden op www.kleinetour.nl

Foto’s Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant