maandag 31 augustus 2015, 18:32

Wateroverlast op A4 houdt aan

STEENBERGEN – Rijkswaterstaat heeft de A4 eind van de middag voor korte tijd weer helemaal vrijgegeven voor het verkeer richting Dinteloord en Rotterdam, dat vanochtend noodgedwongen werd geweerd van de snelweg en vanmiddag maar van één rijstrook gebruik kon maken, als gevolg van de wateroverlast onder het aquaduct. Inmiddels is er echter opnieuw een rijstrook afgesloten, zo laat een woordvoerster desgevraagd weten.

De hernieuwde regenbuien die ons land sinds enkele uren teisteren, zorgen er wederom voor dat het water op de weg onder het aquaduct blijft staan. Volgens de woordvoerster ondervindt het verkeer ter plaatse momenteel overigens niet veel hinder van de gedeeltelijke afsluiting.

Uitgebreid onderzoek naar het ‘lek’ heeft vandaag geen andere conclusie opgeleverd, dan dat de bermen volledig verzadigd zijn geraakt door de hevige regenval van afgelopen nacht, waardoor het water niet goed wegloopt van de weggedeelte onder het aquaduct, dat z’n naam ‘Steenbergen aan Zee’ zodoende wel eer aandoet, zij het op een heel andere manier dan bedoeld.

Rijkswaterstaat houdt de situatie nauwlettend in de gaten; stortbuien zoals die zich dezer dagen voordoen komen tenslotte (steeds) vaker voor.

Foto Rijkswaterstaat

Uit de Steenbergse Courant