vrijdag 4 september 2015, 12:45

Drijvende ‘ondergrondse’ vuilcontainer

DINTELOORD – Een ondergrondse vuilcontainer aan de De Vriesstraat in Dinteloord doet z’n naam niet bepaald eer aan. De betonnen bak is, als gevolg van de hevige regenval van de laatste tijd, namelijk ruim een halve meter boven de grond uitgekomen. Bewoners maken zich zorgen over de in hun ogen onveilige situatie. Vandaag of morgen wordt het probleem hersteld, zo laat de gemeente desgevraagd weten.

,,Zo’n container weegt twee ton, wij kunnen die niet zelf terugplaatsen, dat moet de leverancier komen doen,’’ aldus een woordvoerster. ,,Maar we kennen de situatie, zitten er bovenop en naar verwachting wordt een en ander vanmiddag nog opgelost, of anders morgen.’’

Bewoners zouden graag hebben gezien dat er in de tussentijd een afzetting was geplaatst, in verband met de veiligheid van met name kinderen die er buitenspelen.

Het probleem ontstond twee weken geleden, na de zware regenbuien die onze regio toen teisterden, waardoor het grondwater de container omhoog drukte tot zo’n vijf centimeter boven de stoep. De herstelwerkzaamheden die naar aanleiding daarvan werden uitgevoerd, hielpen maar voor korte tijd, want na het noodweer van afgelopen weekeinde ging het opnieuw mis en kwam de inmiddels ‘drijvende’ betonnen bak nog veel verder omhoog.

,,Het grondwater kan in verband met de klei hier geen kant op,’’ vertelt een bewoner, die de situatie begin van de week bij de gemeente aankaartte, maar tot vanmorgen naar eigen zeggen nog geen reactie had ontvangen. Het herstel laat als het goed is nu dus echter niet lang meer op zich wachten.

Uit de Steenbergse Courant