dinsdag 24 november 2015, 15:58

Open dag bij historische stadsmuur

STEENBERGEN – De Middeleeuwse stadsmuur die half juli werd ontdekt aan De Ram van Hagedoornstraat blijft behouden, maar wordt binnenkort wel weer afgedekt. Zaterdag 28 november krijgt eenieder echter eerst nog de kans om de unieke vondst met eigen ogen te bekijken.

Aan dit initiatief van de gemeente verlenen leden van de Stichting Stadsarcheologie Steenbergen, die ook bij de opgraving betrokken waren, graag hun medewerking. Zij geven komende zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur tekst en uitleg over de historische stadsmuur, waarvan eerst het vermoeden bestond dat deze uit de 15de eeuw dateerde, toen Steenbergen een kleinere omwalling kreeg.

Eén van de weinige resten die herinneren aan Middeleeuwse vestingstad die Steenbergen was

Zo bleek tot nu toe uit archiefbronnen, maar de resten van de stadsmuur zouden er op kunnen wijzen dat dit al in de 14de eeuw is gebeurd. De fundering is sowieso één van de weinige fysieke herinneringen aan Steenbergen als Middeleeuwse vestingstad. Op de locatie, waar de Jacintha-kleuterschool heeft gestaan, worden tijdens de open dag ook andere archeologische vondsten getoond, die hier naar boven zijn gekomen.

Uit de Steenbergse Courant