woensdag 9 december 2015, 08:30

Weekend vol sneeuwpret, entertainment en sportiviteit in Kruisland

KRUISLAND – Om te weten of er in weekend van 22, 23 en 24 januari 2016 sneeuw ligt in het centrum van Kruisland, daar heeft Edwin Maas geen meteorologisch instituut voor nodig. Samen met de Stonemountain Runners organiseert de Kruislandse horecaman dan namelijk de vierde editie van ‘Met de Slee naar Benee’. Mét sneeuwgarantie én Winterloop voor meerdere goede doelen.Het winters evenement maakt deel uit van een drie dagen durend feestweekend in Oostenrijkse sferen.

,,Zoals bekend hebben wij in 2014 de A4 Run georganiseerd,” blikt Jan Geers van het Steenbergse Roparunteam terug op het unieke sportieve festijn van iets meer dan een jaar geleden. ,,We hebben ons toen voorgenomen om vaker aan zulke grote evenementen mee te doen.’’

Het was ook dankzij de A4 Run dat de Stonemountain Runners in contact kwamen met Edwin Maas, die toen de catering en het entertainment verzorgde.

Bergen werk

In 2011 werd ‘Met de Slee naar Benee’ voor het laatst georganiseerd en dat heeft een reden. ,,Het is een behoorlijk financieel risico en je hebt er een heleboel vrijwilligers voor nodig,” aldus Maas, die het spektakel echter met vertrouwen tegemoet ziet. ,,De Kruislanders hebben zich de vorige drie keer meer dan bereidwillig getoond om te helpen en ook nu lopen de aanmeldingen alweer binnen.” Het neemt niet weg dat er bergen werk verzet moeten worden om drie dagen vol festiviteiten georganiseerd te krijgen.

‘Koude kermis’

Het feest begint op vrijdag met het muziekevenement Radio Veronica Goes ’90s, wordt op zaterdag vervolgd met de ‘Met de Slee naar Benee’- wedstrijd en sluit op zondag met een groots opgezette familiedag. Dan wordt het recreatieve gebruik van de sneeuwhelling aangevuld met een wintermarkt, die 70 tot 80 marktkramen zal tellen. Dit alles wordt gecompleteerd met optredens, heel veel winterse pret en een twaalftal kermisattracties, waarmee de uitdrukking ‘van een koude kermis thuiskomen’ een heel andere betekenis krijgt voor de bezoekers.

Winterloop

De invloed van de Stonemountain Runners speelt zich vooral achter de schermen af, maar wordt ook zichtbaar in de toevoeging van een Winterloop over afstanden van 1, 5 en 10 kilometer op zondag.
De opbrengst van deze activiteit en de mede-organisatie van het evenement komt niet alleen ten goede komen aan de bekende doelen die de Roparun steunt, maar ook aan de plaatselijke samenleving (‘we denken bijvoorbeeld aan hanging baskets’) en aan de Voedselbank.

Vrijwilligers

De initiatiefnemers lopen over van de ideeën en hopen dat vrijwilligers zich de komende tijd massaal melden zodat er ook uitvoering aan gegeven kan worden. Wie zijn belangstelling kenbaar wil maken kan mailen naar info@metdesleenaarbenee.com

Voor meer info: www.metdesleenaarbenee.com of de Facebookpagina ‘Met de slee naar benee Kruisland’.

Kaarten zijn online te bestellen en te koop bij o.a. Primera De Gilles in Steenbergen en De Commerce in Kruisland.

Uit de Steenbergse Courant