Afbeelding
donderdag 12 mei 2016, 16:35

Informatiebordjes op beeldbepalende Dinteloordse gebouwen

DINTELOORD – In aanwezigheid van het bestuur van de plaatselijke cultuurhistorische vereniging, ‘Den Nyen Aenwas van Nassau’ en nog enkele belangstellenden, zijn er vanmiddag informatiebordjes aangebracht op het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente en het voormalige raadhuis in Dinteloord.

De bordjes zijn aangeschaft door de cultuurhistorische vereniging, met een financiële bijdrage van de ANWB. Voorzitter Willem van Opdorp van de ‘Den Nyen Aenwas van Nassau’ overhandigde ze vanmiddag symbolisch aan preses Cees Breure van de Hervormde Gemeente en Peter Houweling, eigenaar van het vroegere gemeentehuis, waarna de informatiepanelen aan de betreffende gevels werden bevestigd.

Beide gebouwen raakten zwaar beschadigd bij het grote bombardement dat Dinteloord op 4 november 1944 trof, maar na de Tweede Wereldoorlog weer in hun oude luister hersteld. Het raadhuis verloor zijn oorspronkelijke functie als gevolg van de herindeling van de voormalige gemeente Dinteloord en Prinsenland met Steenbergen en Nieuw-Vossemeer in 1997.

Foto’s Hakim Tampoebolon

Uit de Steenbergse Courant