vrijdag 8 juli 2016, 16:00

Open Imkerijdagen bij Landjuweel op de Welberg

WELBERG – Kwekerij en imkerij Landjuweel aan de Boomdijk 12 doet dit weekeinde mee aan de Open Imkerijdagen. Zowel zaterdag 9 als zondag 10 juli zijn alle belangstellenden tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom bij de familie Dogge, die graag tekst, uitleg én rondleidingen geeft met betrekking tot het houden van bijen.

Kees en Marjoleen Dogge bestieren al sinds 1999 een kwekerij van zomerbloemen aan de Boomdijk. Vier jaar geleden kreeg Kees daarnaast interesse voor het imkeren en ook zoon Maurits zag er al gauw een mooie hobby in.

Beiden bleken vervolgens echter allergisch voor bijensteken, met als gevolg dat de bijenvolken grotendeels moesten worden opgeruimd. Moeder Marjoleen pakte de draad echter weer op, maar haar trof hetzelfde lot. Alleen dochter Maureen had er geen last van en inmiddels kan heel het gezin zich weer bezighouden met de imkerij, dankzij een immuuntherapie.

Begin dit jaar greep de familie de mogelijkheid aan om een imker(ij)winkel te beginnen, waar alle benodigdheden zijn te vinden die met het houden van bijen hebben te maken. Daarnaast omvat de shop o.a. ook cadeau-artikelen, waskaarsen, plantaardige zeep met honing en een reeks natuurlijke (genees)middelen op basis van propolis, afkomstig uit de knoppen van bomen en planten, dat door bijen wordt gebruikt om de kieren van hun verblijfplaatsen af te dichten.

In de Steenbergse Courant die vandaag is verschenen kunt u een uitgebreid artikel lezen over kwekerij en imkerij Landjuweel.

Uit de Steenbergse Courant