maandag 3 oktober 2016, 20:11

Raadslid Suijkberbuijk stopt wegens verhuizing

STEENBERGEN – Als gevolg van zijn verhuizing naar Rotterdam heeft Bart Suijkerbuijk van de Volkspartij zich genoodzaakt gezien zijn raadslidmaatschap op te zeggen. Suijkerbuijk trad twee jaar geleden toe tot het gemeentebestuur, hij nam toen de raadszetel ‘over’ die vrijkwam door het vertrek van Nicky Broos. Eind vorig jaar maakte Suijkerbuijk de overstap naar de Volkspartij.

Het was zijn bedoeling om na de lopende raadsperiode, die in het voorjaar van 2018 eindigt, dichterbij zijn werk en academische studie in Rotterdam te gaan wonen. Sneller dan verwacht kon Suijkerbuijk echter zijn huis in Steenbergen verkopen, waardoor de verhuizing in een stroomversnelling kwam. Een raadslidmaatschap eindigt automatisch wanneer het betreffende raadslid buiten de gemeente gaat wonen waar hij als volksvertegenwoordiger actief is. Suijkerbuijk heeft een en ander vandaag kenbaar gemaakt bij de burgemeester en zijn ontslag ingediend als lid van de gemeenteraad.

‘Erg jammer’

,,Ik vind het bijzonder vervelend om op deze manier afscheid te moeten nemen van de gemeenteraad in het algemeen en de Volkspartij in het bijzonder. De Volkspartij heeft mij opgenomen in een voor mij politiek gecompliceerde periode. Ik kan mij onverminderd vinden in de standpunten van de Volkspartij en ik vind het dan ook erg jammer dat ik mij niet langer vanuit de raad kan inspannen voor de Volkspartij. Wi Knop, Ger de Neve en Michel Lambers zijn enorm betrokken en bevlogen mensen die het beste voor hebben met Steenbergen,’’ aldus Suijkerbuijk.

‘Pleitbezorger van het vrije woord’

De genoemde fractieleden zeggen het vroegtijdige vertrek van Suijkerbuijk in hoge mate te betreuren. ‘Hij heeft zich in deze periode helder en duidelijk geprofileerd in meerdere belangrijke dossiers, waarbij het hem niet altijd even gemakkelijk is gemaakt. Bart is een groot liberaal; pleitbezorger van het vrije woord en het vrije recht op meningsuiting en begrip daarvoor ligt met name bij andersdenkenden wel eens heel lastig. De Volkspartij heeft veel begrip voor het moeilijke besluit dat Bart heeft moeten nemen. De wet is hierin echter duidelijk; burgemeesters, wethouders en zeker ook raadsleden moeten wonen in de gemeente waar zij bestuurlijk actief zijn. Wij wensen Bart en zijn partner Kim voor de toekomst alle goeds toe’, zo reageert de Volkspartij in een persverklaring.

Uit de Steenbergse Courant