dinsdag 1 november 2016, 08:00

Diamanten bruidspaar De Graaf in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Voor Job en Heinie de Graaf-Van de Ruit uit Nieuw-Vossemeer was het gisteren een wel heel bijzondere dag, want de echtelieden mochten het heugelijke feit vieren dat zij elkaar zestig jaar geleden eeuwige trouw beloofden.

Hun diamanten bruiloft werd afgelopen weekeinde ook al gevierd. ,,Toen zijn we met onze familie lekker wezen eten bij De Praeter,’’ vertelde het echtpaar, dat ook gistermiddag niet te klagen had over visite én goed bedeeld werd met felicitatiekaarten, cadeaus en bloemen. Ook komende donderdag staat er nog een feestje op het programma ter gelegenheid van hun huwelijksjubileum.

De heer (81) en mevrouw De Graaf (77) kennen elkaar vanuit hun jeugd in Dordrecht. ,,We hebben elkaar spelenderwijs leren kennen en de verliefdheid is langzaamaan gegroeid.’’ Nadat zij elkaar op 31 oktober 1956 het ja-woord gaven, bleven ze in Dordrecht wonen.

De bruidegom werkte destijds bij een bakker, maar was het leeuwendeel van zijn arbeidzame leven als timmerman actief voor een groot aannemersbedrijf. Uit naam daarvan verzorgde hij door heel Nederland de winkelinrichting van de optiekketen Brilmij, de voorloper van Pearl.

Zijn bruid was in het begin van hun samenzijn werkster bij een transportbedrijf en nam vervolgens de zorg voor het huishouden op zich. Vier kinderen, drie zoons en een dochter, bracht ze groot. De familie werd later uitgebreid met drie kleinzoons en een achterkleindochter.

‘Als het even kan, gaan we lekker samen op stap’

Achttien jaar geleden kwamen ze in Anna Jacobapolder terecht, om dichterbij één van hun zoons te zijn, die destijds ziek was. Gelukkig is dat nu niet meer het geval. In 2000 verhuisden de echtelieden naar het Hofje in Nieuw-Vossemeer en toen dat gesloopt moest worden, konden ze hun intrek nemen in een woning aan De Heester, waar ze met veel plezier wonen. ,,Eerst vonden we het te stil in deze regio, nu is het juist lekker rustig.’’

Hoewel met name de gezondheid van mevrouw De Graaf te wensen overlaat, laten de huwelijksjubilarissen geen gelegenheid onbenut om gezellig met z’n tweetjes op stap te gaan. Liefst naar het strand en de zee, in Renesse of Scheveningen. ,,Lekker een eindje rijden, stadten en winkelen. Genieten van het leven. We zijn heel dankbaar dat we deze mijlpaal hebben mogen bereiken.’’

Foto: Het diamanten bruidspaar De Graaf-Van de Ruit met loco-burgemeester Cors Zijlmans, die de jubilerende echtelieden namens de gemeente Steenbergen kwam feliciteren.

Uit de Steenbergse Courant