woensdag 16 november 2016, 12:00

Vermeulen Steenbergen wil nieuwe stap zetten richting toekomst

STEENBERGEN – In 1993 verhuisde Vermeulen Steenbergen het grafisch bedrijf en het kantoor van Steenbergse Courant vanuit de Kromme Elleboog naar de Molenweg. Na ruim 23 jaar bedrijf te hebben gevoerd vanuit hun pand aan de Molenweg 44 in Steenbergen (naast brandweerkazerne en politiebureau) wil Vermeulen verhuizen naar een andere locatie. Het bedrijfspand is te koop gezet en de directie wacht nu rustig op een geschikte koper. Naast het communicatiebedrijf verhuizen ook het kantoor van Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl straks mee.

Peter en Thiemen Vermeulen lichten deze opvallende stap toe: “Ons bijna 140 jaar oude familiebedrijf heeft zich nog nooit zo snel moeten aanpassen als in de afgelopen zeven jaar. Maar de ontwikkelingen gaan dan ook razendsnel en als je als bedrijf toekomst wilt hebben, betekent dit dat je steeds stappen moet zetten”.

Communicatie grotendeels online

“Wij zijn van een traditionele drukkerij gegroeid naar een totaalaanbieder van marketing en communicatie. Dat betekent dat wij er voor zorgen dat onze klanten hún klanten bereiken. Wij adviseren hen over de beste manier om dat te doen en ontzorgen vervolgens door de ontwikkeling van deze communicatiemiddelen. Vroeger was de oplossing die wij aan onze klanten boden voornamelijk het realiseren van drukwerk. Tegenwoordig is dit grotendeels digitale communicatie geworden. Wij verzorgen nog steeds drukwerk voor onze klanten, maar in verhouding minder dan vroeger. En het pure drukken bieden we aan in samenwerking met partners die met uitgekiende automatisering en een 24/7-productie zorgen voor betere prijzen. Wij concentreren ons op onze toegevoegde waarde: vanuit strategisch advies een totale ontzorging voor de marketing en communicatie van onze klanten, inclusief ontwerp, fotografie en tekstschrijven. Dit doen we met ons eigen team en een netwerk van externe specialisten. Onze klant vindt het niet relevant hoe wij het organiseren, als wij maar zorgen voor effectieve communicatie die ze helpt met het bereiken van hun klanten. En dat uiteraard voor de juiste prijs”.

Te grote jas

“Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat we in een te ruime jas zijn komen te zitten. We hebben slechts kantoorruimte nodig voor onze ontwerpafdeling, redactie en bedrijfsorganisatie. Over die ruimte beschikken wij elders ook. Tegenwoordig moet een bedrijf ‘lean en mean’ zijn, dus slim en efficiënt werken en overbodige kosten vermijden. Dat is een voorwaarde om een optimale prijs-prestatie te kunnen blijven garanderen aan onze klanten. Vandaar ons besluit tot verkoop”.

Positieve verwachting

Op de vraag of er zich snel een geschikte koper zal melden hebben de Vermeulens geen antwoord klaar. “Het betreft een degelijk bedrijfspand op een uitstekende locatie. De markt is aan het opkrabbelen en dat is gunstig. Ons pand is geschikt voor tal van bedrijfsactiviteiten en een combinatie van bedrijf en wonen is tevens mogelijk. Er liggen dus zeker mogelijkheden en het voordeel is dat wij niet op een ‘schopstoel’ zitten. We hebben de tijd om naar een geschikte partij te zoeken. Onze verwachting is positief”.

Uit de Steenbergse Courant