donderdag 22 december 2016, 15:00

Lydia Testers loopt Muskathlon voor kansarme kinderen in Indonesië

DINTELOORD – De Dinteloordse Lydia Testers gaat in oktober 2017 deelnemen aan de Muskathlon loop op het Indonesische eiland Sumba. Met deze 63 kilometer lange wandeltocht over moeilijk begaanbare wegen hoopt Lydia genoeg geld in te zamelen om kansarme kinderen op het eiland te gaan helpen.

Via de stichting Compassion zal zij de komende tijd al proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen,  door middel van donaties en sponsorbijdragen. Wie haar wil steunen kan dit doen via www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/1631/lydia-testers.html

Lydia Testers heeft tweemaal de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en wilde dit weer gaan doen, maar dan wel voor een goed doel. ,,Een kennis bracht mij bij de stichting Compassion, die zich inzet voor de ontwikkeling van kansarme kinderen.’’ De familie Testers steunt inmiddels zelf  ook een kind, de 7-jarige Helena. Voor 33 euro per maand krijgt zij voldoende eten en drinken én de kans om naar school te gaan. Volgend jaar oktober zal Lydia haar ‘sponsorkind’ gaan ontmoeten.

Op een reis door Zuid-Afrika heeft Lydia met eigen ogen veel armoede gezien en kwam zij tot de conclusie ‘ik wil mensen helpen’.  ,,Mijn reis door Zuid-Afrika was de reis van mijn leven, de reis naar Sumba wordt voor mij een levensreis.’’  

Alle donaties en sponsorbijdragen gaan volgens Lydia voor de volle 100% naar de juiste bestemming, de reis naar Indonesië bekostigt zij dan ook zelf.  Naast de wandeltocht zullen er ook de projecten van stichting Compassion worden bezocht.

Foto Carlo Baas

Uit de Steenbergse Courant