maandag 30 januari 2017, 17:00

Oude voorwerpen laten bekijken bij Stadsarcheologen

STEENBERGEN – Op zondag 5 februari zijn belangstellenden vrijblijvend welkom bij Stichting Stadsarcheologie aan het Doornedijkje in Steenbergen. Vele archeologische vondsten die in de loop der jaren in Steenbergen in de grond werden aangetroffen worden daar tentoongesteld.

De vrijwilligers geven uitleg over de vondsten, waar zij werden gevonden, de manieren van onderzoek en hoe bodemvondsten worden gedetermineerd en gerestaureerd. Wie thuis een oud voorwerp heeft dat wellicht archeologisch is en waarover de bezitter meer zou willen weten, kan dit altijd meenemen. De kans is groot dat de stadsarcheologen daar dan meer over kunnen vertellen.

Op zoek naar vrijwilligers
Wie belangstelling heeft voor archeologie en daar ook wat tijd voor over heeft wordt eveneens verzocht om eens langs te komen. Want de stichting Stadsarcheologie kan altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Gewoon meekijken of ‘proefdraaien’ is geen probleem.

De ruimte van de stichting aan het Doornedijkje 50 in Steenbergen is op 5 februari open van 11.00 tot 16.00 uur en de toegang is vrij.

Uit de Steenbergse Courant