zaterdag 4 maart 2017, 10:25

Reminder: vanmiddag ‘walk-in’ bijeenkomst over armoedebestrijding in De Kaai

STEENBERGEN – Vanmiddag organiseren drie Steenbergse politieke partijen – PvdA, CDA en Gewoon Lokaal gezamenlijk een bijeenkomst over armoedebeleid in Steenbergen. Dat gebeurt vanaf 16.00 uur in brasserie De Kaai. Naast de wethouders Zijlmans en Van Geel zullen ook twee kandidaten voor de tweede kamer verkiezingen – Joke de Kock en René Peters – hun bijdrage leveren.

De drie partijen stellen dat er ook in Steenbergen sprake is van stille armoede. Ze willen met alle belangstellenden voor dit onderwerp hierover praten. Dat gebeurt tijdens een debat dat om klokslag 16:30 uur begint. De sprekers zullen hun visie geven en er is ruimte voor discussie.

Debat start om 15.30 uur

Wethouder Cors Zijlmans geeft inzicht in de lokale armoedeproblematiek en wethouder Cor van Geel vertelt waar armoedebeleid en zorg en welzijn elkaar raken. Ook spreekster Joke de Kock (PvdA) is goed ingevoerd in armoede- en schuldenproblematiek. Dat geldt tevens voor René Peters. Hij is voormalig wethouder zorg en welzijn in de gemeente Oss en was landelijk voorzitter van de commissie armoedebestrijding van het CDA. Fractievoorzitter PvdA Steenbergen Willem van den Berge zal het debat leiden.


Alle belangstellenden welkom

De organisatoren hopen dat ervaringsdeskundigen uit de gemeente Steenbergen – schuldhulpverleners, mantelzorgers en mensen die met armoede te maken hebben – de bijeenkomst zullen bezoeken. Doel van de bijeenkomst is om nadrukkelijk aandacht te krijgen voor het probleem van stille armoede. Ook om dit uit de taboesfeer te halen.

Na afloop van het debat kan informeel worden gesproken met lokale politici en met beide kandidaat Kamerleden. De koffie is gratis. De bijeenkomst wordt gehouden in het zaaltje van De Kaai, ingang aan de zijkant.

Uit de Steenbergse Courant