Afbeelding
zondag 4 juni 2017, 12:06

Nu al gezellige drukte tijdens Braderie Welberg

WELBERG - Traditioneel wordt de Braderie op Welberg goed gezocht. En als het aan de organisatoren van Ontspanningsvereniging Welberg (OVW) ligt (eerste foto) dan wordt het vandaag een topper. Prachtig weer en bij opening al een goede belangstelling.

De bezoekers krijgen vandaag voldoende geboden. Een groot aantal kramen staan opgesteld rond gemeenschapshuis De Vaert en in de Kapelaan Kockstraat. Opvallend zijn daarbij de kramen van deelnemers afkomstig uit Welberg en zeker ook de kraam van de stichting Roofvogel Pagode. Deze laatste houdt een inzameling om de gratis roofvogeldemonstraties in verpleeg- en verzorgingstehuizen te kunnen bekostigen.

De ‘crew’ van de braderie - leden van OVW - hebben ook een stand. Deze staat op de kop van de Braderie en hier staan alle eendjes voor de Eendenrace opgesteld. Deze race wordt rond de klok van 17:00 uur gehouden. Daarbij worden de eendjes losgelaten in de Vaert vanaf de Pastoor Kerckestraat. Zij dobberen richting Welbergse Kerk. Het eendje dat daar als eerste arriveert zorgt ervoor dat de sponsor ervan een prijs ontvangt. Voor 2 euro per eendje kan worden gesponsord. Met de opbrengst van de actie worden de vele activiteiten van OVW op Welberg financieel ondersteund. Het is daarom goed om even de stand van OVW te bezoeken, want de actieve ontspanningsvereniging Welberg verdient deze steun zeker.

Tekst en fotografie: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant