Afbeelding
dinsdag 15 augustus 2017, 11:00

Kleine Tour Flits 02: Weergoden blijken spelbreker bij de Sprint

STEENBERGEN – Het begon zo mooi gistermiddag. Een prettig zonnetje, ideale weersomstandigheden. En ook vanochtend in alle vroegte zag het er niet slecht uit. Hoewel: “red sky in the morning, sheperds warning”. Of ook: “morgenrood, water in de sloot”. Die volkswijsheid werd enigszins bewaarheid tijdens het onderdeel sprint waarmee de tweede Kleine Tourdag begon.

In de Accacialaan ging zo’n 150 tal rennertjes van start. De overige ruim vijftig moeten wachten tot vanmiddag, na de etappe. Wanneer het weer dan beter meewerkt wordt de sprint voortgezet.

De tourleiding besloot tot onderbreking van dit onderdeel nadat de regen het sprintparcours te glad maakte. Twee deelnemertjes betaalden hiervoor het gelag, zij kwamen ten val. Met een open arm wond en een polsblessure werden zij voor controle langs de huisarts gebracht. Naar verwachting vallen de kwetsuren mee, maar de organisatie wenste geen risico te nemen.

Etappe 60 kilometer

Op dit moment – rond de klok van elf uur – trappen de tourrennertjes zich voort voor een tocht door het West-Brabantse land, waarbij ook het buitenland even wordt aangedaan. De etappe – circa 60 kilometer lang – loopt via Welberg, Moerstraten, Wouw, Wouwse Plantage, het Belgische Essen, Nispen, Roosendaal en Kruisland weer naar Welberg. Rond de klok van kwart voor vijf wordt de karavaan weer in de Acacialaan verwacht. Tenminste als het niet langer regent en het sprintparcours veilig is. Dan wordt afgevlagd voor de laatste reeks sprintjes.

Vanavond om 19:30 uur is de prijsuitreiking op de Markt.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant