Afbeelding
zondag 27 augustus 2017, 14:00

Bunkers Westland zijn nog intact

STEENBERGEN – Jan Veraart van partij Gewoon Lokaal! werd door Steenbergenaren gewezen op de werkzaamheden die plaatsvinden of hebben gevonden rond de vier bunkers die in het Westland staan. Bij de bunkers in de buurt van de Zonnekreekseweg is een puinbreker aan het werk. Het burgerraadslid klom in de pen en stelt hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Inmiddels heeft hij antwoord gekregen op zijn vragen.

De eigenaar van de bunkers heeft het artikel op KijkopSteenbergen.nl van afgelopen dinsdag gelezen en contact met hem gezocht. Hij heeft daarbij aangegeven dat de hoeveelheid puin die is verzameld alleen komt uit het hoefpad naar de bunkers en de grond er omheen. Aan de bunkers zelf is niets veranderd.

Openbaar maken?

Een opluchting voor Jan Veraart, die er nu voor gaat ijveren om de bunkers toegankelijk te krijgen voor publiek. Ook heeft Veraart inmiddels al antwoord gekregen op zijn vragen. Daarbij heeft het college van b en w aangegeven dat ze het belang van het zichtbaar en beleefbaar maken van het erfgoed onderschrijft. De bunkers hebben de status van gemeentelijk monument en dat blijft het geval. Omdat het gaat om particulier eigendom kan het college slechts aan de eigenaar vragen of hij de bunkers zou willen openstellen voor publiek. Dat gaat nu ook gebeuren.

Foto’s: Jan Veraart, Gewoon Lokaal!

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant