vrijdag 15 september 2017, 11:00

Tavenu Dinteloord enthousiast van start tijdens Haarlems ‘Korenlint’

DINTELOORD – Afgelopen zaterdag is voor Gemengde Zangvereniging Tavenu het nieuwe seizoen enthousiast van start gegaan met deelname aan “Korenlint” in Haarlem. Dit muzikale evenement wordt jaarlijks georganiseerd in het weekend van Open Monumenten Dag.  Aan dit korenevenement doen meer dan 100 koren mee uit alle delen van het land.

In kerken en openbare ruimten kan het publiek twee dagen lang genieten van koorzang in vele toonaarden. Tavenu, onder leiding van dirigent Meike Warmoeskerken, koos zaterdag voor een gevarieerd programma, waarin de veelzijdigheid van het koor goed naar voren kwam.

Zo werd o.a. het serieuze Pater Noster van Albert de Klerk gezongen, maar ook Gabriella’s Song, uit de Zweedse film As It Is In Heaven, gevolgd door het bekende Ritme van de Regen in een bewerking van Jetse Bremer.

De terugreis naar Dinteloord werd later die dag onderbroken bij Restaurant Mauritz in Willemstad, waar koorleden en partners toostten op het nieuwe zangseizoen en genoten van een uitgebreid diner.

Nieuwe leden welkom

Zangvereniging Tavenu repeteert iedere donderdagavond van 20:15 uur tot 22:15 uur in de zaal van Restaurant Thuis! te Dinteloord. Nieuwe leden zijn van harte welkom, belangstellenden worden uitgenodigd eens vrijblijvend te komen luisteren.

Uit de Steenbergse Courant