woensdag 27 september 2017, 14:00

Seniorenteam TCS zoekt leden

STEENBERGEN – Tafeltennis als ‘pingpong’ betitelen staat ongeveer gelijk aan hockey ‘voetbal met een stokkie’ noemen. Degene die de laatdunkende opmerking maakt tegen een beoefenaar van de sport, mag er over het algemeen een afkeurende blik voor terugverwachten. Zo niet bij het seniorenteam van Tafeltennis Club Steenbergen waar de een aan tafeltennis en de ander aan pingpong doet. Probleemloos, want wat er voorop staat, is het plezier dat beleefd wordt aan het samen sporten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd dus het team doet een hartelijke oproep aan iedereen die het eens een keer wil proberen.

Iedere maandagmiddag trekken de dames en heren de stoute schoenen met witte zool aan om zich gewapend met bat en bal naar de TCS-zaal in gemeenschapshuis ’t Cromwiel te begeven. “Een jaar of vier geleden zijn we begonnen met een groepje van een man of tien,” vertelt pingponger (naar eigen zeggen) Cees van Vugt. “Er zit weinig verloop in maar zo nu en dan komt er iemand bij.” Hoewel het merendeel van de leden uit heren bestaat, zijn de dames meer dan welkom. “We hebben aparte kleedruimtes dus daar hoeft het niet op te blijven steken.” Vanaf 13.30 tot 15.30 uur werken de senioren zich gematigd in het zweet, afgewisseld met een korte pauze.

Geen uitzonderlijke conditie

Van Vugt benadrukt dat het team puur recreatief bezig is. “Het ontbreekt ons volledig aan enige competitiedrang en we organiseren ook niet allerhande activiteiten. We vinden het gewoon prettig om twee uurtjes in de week samen met sport bezig te zijn.”

Ieder doet mee op zijn eigen niveau. “De meeste pingpongen maar er zitten ook een paar verdienstelijke tafeltennissers tussen. Tafeltennis is een sport waarmee je in beweging blijft, maar je hoeft er geen uitzonderlijke conditie of fysiek gestel voor te hebben. Ik ben daar zelf ook een goed voorbeeld van. Het bewegen, het onder elkaar zijn; dat is de motivering.”

Instructielesje

Zelf speelde Van Vugt in zijn jonge jaren in het voormalige Patronaatsgebouw waar Pauk Kil zestig jaar geleden het huidige TCS oprichtte. De oprichter zelf is nog steeds de grote animator achter de club en sluit regelmatig bij de senioren aan om een instructielesje te geven.

Wie de pingpong een kans wil geven, kan zich richten tot Cees van Vugt: (06) 55464643.

Het Seniorenteam van Tafeltennis Club Steenbergen: Kees van Vugt, John Rommers, Ad van der Linden, Willem-Jan Verkouter, Koos van Koppen, Jos Bolders, Piet Verkouter, Adrie Bogers, Jack Embregts, Hans van Geel en Paul Kil. John Koenraadt, André Suk, Mart van Aalst en Cees Oerlemans ontbreken op de foto.

(Door Dasja Abresch)

Uit de Steenbergse Courant