Afbeelding
donderdag 28 september 2017, 19:30

Bewoners SDW Aan de Zuidwal samen door het lint

STEENBERGEN – Wanneer je met 34 personen in een nieuw gebouw gaat wonen, wie knipt er dan het lint door? Vanmiddag, bij de opening van de SDW Aan de Zuidwal, was die keuze snel gemaakt: allemaal natuurlijk! En zodoende stonden, en zaten, de bewoners van de groepswoningen en appartementen drie rijen dik, gewapend met gouden scharen achter het lint om de officiële openingshandeling te verrichten. Direct erna knalden de partypoppers de confetti rijkelijk de lucht in en was het feest compleet.

De bewoners hadden zich van tevoren flink uitgesloofd om er een feestelijke happening van te maken. Zelfgeschilderde bloempotten, ambachtelijke handvaardigde bloemen aan de hekken en kleurrijke slingers zover als het oog reikte. Het was wel duidelijk dat er iets te gebeuren viel op de hoek van de Zuidwal en Van Gaverenlaan waar het nieuwe gebouw gevestigd is.

Supertrots

Voor er iemand door het lint mocht gaan, moesten uiteraard de nodige plichtplegingen afgehandeld worden. De nodige, gelukkig korte, toespraken onder meer van locatitemanager Tjitske Pronk die “supertrots” was op alle bewoners, het personeel en de vrijwilligers. Ook SDW-bestuurder Brigitte van Haaften nam de microfoon en voegde daar aan toe ook supertrots te zijn op Tjitske Pronk die temidden van alle druk ogenschijnlijk kalm bleef en alles onder controle hield. De bewoners waren het klaarblijkelijk met haar eens want een daverend applaus volgde. Namens de gemeente Steenbergen deed wethouder Cor van Geel een paar mooie woorden in het zakje. Hij feliciteerde de bewoners met het nieuwe gebouw dat hij een aanwinst voor Steenbergen noemde. “Jullie zijn inwoners van Steenbergen die we er graag bij hebben en we vinden het fijn dat jullie tot in de lengte van jaren op deze prettige plek kunnen blijven wonen.”

Trofeeën

Na alle officiële plichtplegingen was het tijd voor de polonaise en kregen de genodigden een rondleiding door het nieuwe gebouw. Daar mochten zij een kijkje nemen op alle kamers. Onder meer bij Jelle Koenraadt (19) die drie weken geleden vanuit zijn ouderlijk huis zijn intrek nam in een van de prachtige appartementen met uitzicht op het binnenterrein. Samen met zijn vader en moede richtte hij de kamer gezellig en stoer in, inclusief ruimte voor zijn vele voetbal- en badmintontrofeeën. Speciaal voor de opening kreeg hij vrij van zijn werk bij lunchroom Colweghe in Halsteren. “En mijn vader mocht ook eerder weg van zijn werk voor mij.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant