maandag 6 november 2017, 16:00

Steenbergenaar Niels IJpelaar wint Avans Afstudeerprijs 2017

STEENBERGEN – Niels IJpelaar uit de Oudlandsestraat kreeg deze week een cheque van 1500 euro uitgereikt vanwege het winnen van de Avans Afstudeerprijs 2017. De Steenbergenaar won deze prijs vanwege zijn afstudeerproject aan de afdeling Informatica van de Avans Hogeschool.

IJpelaar ontwikkelde een applicatie die de ideale looproute voor een magazijnmedewerker berekent en deze visueel weergeeft via een speciale bril, een zogenaamde Hololens. De applicatie is interessant voor het midden- en kleinbedrijf, waar goederen uit een magazijn ten behoeve van een verzending veelal nog door medewerkers zelf worden uitgevoerd. Door de applicatie kan dit op een zo efficiënt mogelijke manier gebeuren, zonder dat dit onnodig tijdsverlies oplevert.

De jury met vertegenwoordigers van het Avans bestuur, het leer- en innovatiecentrum van Avans en de universiteit van Tilburg honoreerde het project van Niels IJpelaar met de afstudeerprijs. Dat is een leuke opsteker voor de student, die aanvankelijk via het MBO op de Avans Hogeschool belandde en door hard te studeren tot zo’n prestatie wist te komen. IJpelaar heeft op advies van zijn afstudeerbegeleider besloten om verder te studeren. Hij is begonnen aan een premaster bij de Tilburg University en wil graag zijn master Cognitive Science en Artificial Intelligence gaan halen. Dit tot grote trots van met name moeder Patricia de Groot van zijn vriendin Monique. Zij tipte de redactie van Steenbergse Courant. “Ik vind dat hij het verdient om in het zonnetje gezet te worden, hij is begonnen op MBO en dankzij zijn doorzettingsvermogen zit hij nu op de universiteit van Tilburg”, zo stelt zij. Ze wil deze aandacht graag als verrassing. En zo geschiedde, met de felicitaties ook van de redactie.

Foto: Avans Breda: Een stralende Niels IJpelaar, net nadat hij zijn prijs in ontvangst heeft genomen.

Uit de Steenbergse Courant