Afbeelding
zondag 19 november 2017, 15:46

Blokfluitconcert voor de Sint vult notentekort snel aan

STEENBERGEN – De altijd drukbezochte aankomst van Sint Nicolaas in de Steenbergse haven kreeg vanmiddag een bijzonder vervolg op de Markt. Daar bleven de weergoden de vele bezoekers gunstig gezind en bleek snel een oplossing voorhanden toen de Pepernotenpiet verontrust meldde dat er niet op zoveel belangstellenden was gerekend. Er waren dus te weinig pepernoten. Claudia de Groen van Volharding kwam redding brengen. Haar spoedcursus ‘notenblazen’ zorgde uiteindelijk voor een nieuwe stroom noten.

Elk jaar is het een mooi moment. De kade vol kinderen met een vol verwachting kloppend hart. In spanning vanwege de komst van de Sint. Gelukkig was daar Mirella Ooms van Myra Ceti. Zij hield het gespannen publiek vol enthousiasme en op spontane wijze leuk bezig en werkte plezierig toe naar het grote moment. Daarbij kreeg zij ondersteuning van de muziekpiet. Precies om één uur voeren de boten vol Pieten en met de Sint de haven binnen. Locoburgemeester Cors Zijlmans verwelkomde de goedheiligman en samen zagen ze hoe het Pietenteam door middel van dans en muziek voor een passende sfeer zorgden.

Meer bezoekers van verwacht op de Markt

In tegenstelling tot andere jaren reed Sinterklaas op Amigo niet naar ’t Cromwiel, maar was er een grote ontvangst op de Markt. Hier warmde de Ontvangstpiet het grote aantal bezoekers – jong en oud – op voor een bijzonder middagprogramma.

Even was er lichte paniek, toen bleek dat het aantal bezoekers danig was onderschat. Er waren niet genoeg pepernoten en de verantwoordelijke Piet zat met zijn handen in het haar. Gelukkig bracht Claudia de Groen van Volharding redding. Zij wist hoe er snel noten konden worden bijgemaakt. En Claudia kwam niet met lege handen: er werden honderden blauwe blokfluiten uitgedeeld. De spoedcursus ‘blokfluit’ die zij vervolgens gaf, bracht redding.

Op de foto

Op de Markt was Sinterklaas inmiddels gearriveerd. Hij genoot van het concert en nodigde alle kinderen uit om met hem op de foto te gaan. Ook konden de kleintjes zich laten schminken en wie hard zijn best deed behaalde het Pietendiploma.

En nog een verrassing

Even verderop, in de pepernotenfabriek van Bakhuys, draaiden de ovens op volle toeren om de vele kinderenhanden te vullen met smakelijke pepernoten. En weer was er een verrassing. De slagwerkers van Caio Bouwens zorgden voor een bijzonder en opzwepend ritme. Al bij al had Sinterklaas ook in Steenbergen een fantastisch onthaal en genoten de kinderen van al het spektakel rond de goedheiligman.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant