Afbeelding
zondag 24 december 2017, 07:45

Oefenen voor ‘Kindje Wiegen’ op eerste Kerstdag

STEENBERGEN – Het is een aandoenlijk tafereel. De kinderen die op eerste Kerstdag meespelen in het korte kerstspel in de Gummaruskerk oefenend onder leiding van Bernadette Savelkouls en Sonja Verbeek. Een kerstspel zonder pretenties, kort van duur, maar zeker hartverwarmend. Het spel wordt op Eerste Kerstdag om 14:00 uur gespeeld. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Wees wel op tijd, want de voorstelling duurt slechts iets meer dan een kwartier.

Het ‘Kindje Wiegen’ is inmiddels een traditie aan het worden. Voor de hoeveelste keer het wordt opgevoerd weten Bernadette en Sonja niet eens zo te vertellen. Tien of elf keer, zoiets. Ze vinden dat ook niet zo belangrijk en concentreren zich op de dag van vandaag. “We mogen de kostuums van Myra Ceti gebruiken, daar zijn we heel blij mee, want die geven toch extra glans aan het Kindje Wiegen. We hebben dit jaar drie koningen, twee herders en een serie engeltjes. De meeste kinderen willen het liefst een engeltje zijn. Die zien er ook heel leuk uit in die prachtige engeltjes-kostuums”.

Geen stille nacht

Het verhaal gaat over een herbergier die danig uit zijn humeur is geraakt. Hij is de hele nacht uit zijn slaap gehouden. Zijn herberg is vol, maar ook in de stal gebeurt van alles. En daar heeft hij zelf voor gezorgd. Want juist als hij na een drukke dag zijn ogen dicht doet wordt er op de deur geklopt. Jozef en Maria, ze zoeken onderdak, maar de herberg is vol. Naar de stal dan maar en de herbergier geeft hen wat dekens mee.

Telkens als de herbergier daarna even in slaap is gesoest, komen er nieuwe bezoekers. Herders, de drie koningen en vervolgens zingen de engelen. “Twinkel, twinkel, kleine ster; ik zie jou al van heel ver . . .”. Danig uit zijn humeur gebracht rent de herbergier woest naar de stal. Maar daar aanschouwt hij iets heel bijzonders.

De rolverdeling: Herbergier Dennis Wennekers, Maria: Anouk de Groen, Jozef: Joris Helmons, Jezus Max Helmons, de herders: Tijs Wennekers, Rosalie Ooms en Daan Koenraadt. De koningen: Sjoerd Ooms, Floor Bouwman en Karlijn Uitdewilligen. Tot slot de engelen: Tamar en Rosan Veerman, Moniek Vugts, Garbriëlle, Christina en Sisilia Jilo, Noor Koenraadt, Lizzy van Loon en Jinthe Martens.

Toegang tot het Kerstspel is gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant