vrijdag 9 maart 2018, 12:00

Diverse activiteiten bibliotheek vanwege boekenweek

STEENBERGEN - Van 10 tot en met 18 maart is het Boekenweek. Het thema natuur staat daarbij centraal. Dat betekent dat kopers van een boek bij boekhandel Vermeulen in Steenbergen en Halsteren het boekenweek geschenk cadeau krijgen. Dit is geschreven door Griet op de Beek. Ook in bibliotheek Het Markiezaat zijn ter gelegenheid van deze week volop activiteiten.

Allereerst een demonstratie 3D-printen met biologisch afbreekbaar plastic en laserprinten in hout. Die wordt gehouden in de vestiging Bergen op Zoom. Daar laat FabLab zien hoe een 3D-printer werkt op zaterdag 10 en 17 maart tussen 12:00 en 16:00 uur.

Zondag 11 maart verzorgen Rianne Acda van Schrijven & Schrappen en Brigitte Kuijten, gids van IVN Groene Zoom een schrijfwandeling Dichter in de natuur.

Om 10.00 uur vertrekken de deelnemers vanuit Stayokay in Bergen op Zoom voor een wandeling door het landgoed Zoomland o.l.v. Brigitte Kuijten. Daarna gaan de schrijvers in Stayokay tot 12.30 uur aan de slag met schrijfopdrachten van Rianne Acda.

Deelnemers kunnen zich voor € 10,00 aanmelden via rianne@schrijvenenschrappen.nl

Treinschrijfwandeling

Wie het boekenweekgeschenk heeft ontvangen kan mee met de treinschrijfdag van Schrijven & Schrappen. Op zondag 18 maart vertrekken de deelnemers rond 9.00 uur vanaf het station in Bergen op Zoom en rond 18.00 uur zijn ze weer terug. Onderweg krijgen ze schrijfopdrachten van Peter van de Graaf en Anna Walschaerts van Schrijven & Schrappen. Op vertoon van het boekenweekgeschenk is de treinreis gratis. Deelname aan de treinschrijfdag kost € 20,00. Graag aanmelden via peter@schrijvenenschrappen.nl

Expositie

Tot en met vrijdag 30 maart is de expositie Meer doen met afval van Wim Staal te zien in de Bibliotheek Steenbergen. Wim Staal was lange tijd docent milieukunde in Arnhem en Nijmegen. In zijn vrije tijd maakte hij voorwerpen van afval, zoals ijzer, glas en natuurproducten zoals hout maar ook bijvoorbeeld een fruitschaal van takjes en een vaas van een lege fles wasmiddel. “Ik hoop dat de expositie mensen inspireert om er ook mee aan de slag te gaan”, wenst Wim Staal.

Uit de Steenbergse Courant