donderdag 12 april 2018, 12:00

Open Dag Het Podium: ‘Ontdek je talent’

STEENBERGEN - Het Podium, waarin 5 gebruikers zijn gehuisvest, houdt zaterdag 14 april een openochtend van 10:00 tot 13:00 uur. Op deze ochtend laten de medewerkers van Het Podium zien hoe alle kernpartners in één gebouw samenwerken. Met het gezicht naar de toekomst zorgen ze samen voor “het talent van ieder kind”.

De vijf gebruikers – Basisschool Maria Regina, Zo op het Podium kinderopvang, Puk op het Podium, LPS Breek4U en slagwerkschool Brok “zien graag dat ieders talent een toekomst heeft”. “Het Podium is feitelijk een IKC (integraal kind centrum). Dit wil zeggen dat er kinderen worden opgevangen, ervoor wordt gezorgd dat deze zich kunnen ontwikkelen en laten verzorgen op één locatie. Er is een doorgaande leerlijn van 0-12 jaar”, zo verduidelijkt Madeleine Philp. Zij is vestigingsmanager van Zo op het Podium Kinderopvang.

Workshops, presentaties en optredens

Via deze open dag willen de vijf gebruikers aan belangstellenden laten zien hoe ze dit met elkaar doen. Ze geven de bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken. Overal kunnen deze een kijkje nemen om te zien hoe de kinderen worden gestimuleerd en gemotiveerd.
“Voor deze open dag hebben we letterlijk alles uit de kasten getrokken om onze bezoekers een zo goed mogelijk beeld te geven. Zelfs Manuela van der Heijden (van Heel Holland bakt) trekt haar bakblik uit de kast om kinderen een workshop cup-cakes-versieren te geven. Daarnaast zijn er optredens van het schoolorkest en de slagwerkschool, workshops en presentaties. Iedereen is van harte welkom in Het Podium,  aan de Waterlinie 1. Dit is naast het gemeentehuis van Steenbergen”, aldus Madeleine Philp.

Uit de Steenbergse Courant