dinsdag 17 april 2018, 15:00

Kledinginzamelactie Gummaruskerk

STEENBERGEN – Zaterdag 21 april vindt in Steenbergen de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. Ondersteuners van deze actie kunnen dan hun gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken tussen 10:00 en 13:00 uur afgeven in de Gummaruskerk.

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat dit jaar naar een ontwikkelingsproject van Cordaid Scholen in crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek, dit gebied wordt al jaren geteisterd door conflicten. Verschillende gewapende groepen, deels ook uit buurlanden, bestrijden elkaar en bedreigen de bevolking.Cordaid is één van de weinige organisaties die de mensen in die regio hulp biedt om het leven weer op te pakken. In Bocaranga, Koui en Yade bouwt Cordaid met hulp van de lokale bevolking nieuwe scholen, watervoorzieningen en toiletten wordt er gewerkt aan voedselzekerheid.

Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten is te vinden op www.samskledingactie.nl. Er kan ook worden gebeld naar 073-6871060.

Uit de Steenbergse Courant