woensdag 25 april 2018, 13:00

Wielercriterium Steenbergen zoekt vrijwilligers

STEENBERGEN - Zoals eerder gemeld is de Stichting Wielercriterium Steenbergen momenteel heel druk met de voorbereidingen voor de Nederlandse kampioenschappen voor jeugdwielrenners welke op zondag 17 juni a.s. zullen gaan plaatsvinden in het centrum van Steenbergen op het gebruikelijke wielerparcours. Maar naast deze Nederlandse kampioenschappen zullen met name op vrijdag daar voorafgaand, op 15 juni, ook diverse activiteiten worden georganiseerd die allemaal te maken hebben met het 75-jarig jubileum van de wielerstichting.De organisatie van alle sportieve evenementen is zo goed als rond, maar het bestuur is nog wel op zoek naar de nodige vrijwilligers die bij de te organiseren activiteiten de nodige hand en spandiensten willen verlenen.

Zo zijn vrijwilligers nodig voor de fiets- oriëntatietocht  op vrijdag 15 juni die vanaf 11.00 uur s’morgens van start zal gaan, waarna de deelnemers tussen 15.30 uur en 16.30 uur weer zullen arriveren op de Markt te Steenbergen.Diezelfde vrijdag zal er s’middags vanaf ca.13.30 uur een Dikke Banden Race worden georganiseerd met als deelnemers de leerlingen van de Steenbergse basisscholen, rond ca.15.30 uur gevolgd door de Nederlandse kampioenschappen voor I.D. renners (Renners met een lichamelijke of geestelijke beperking).Ook hiervoor worden nog vrijwilligers gezocht die die middag willen helpen bij de organisatie.

Muziekavond

De vrijdag wordt afgesloten met een gratis te bezoeken Hollandse muziekavond in een feesttent op de Markt te Steenbergen welke zal aanvangen om 19.30 uur en zal duren tot 24.00 uur.
Enkele vrijwilligers die op deze avond b.v. toezicht willen houden en na afloop willen helpen met het schoonmaken van de feesttent, zijn van harte welkom.
En dan uiteraard tijdens de dag zelf, zondag 17 juni, wanneer het grote evenement gaat plaatsvinden.
Het gehele parcours zal ’s morgens vroeg moeten worden voorzien van dranghekken , spandoeken, vlaggen en allerlei andere benodigde zaken, maar na afloop van de cours zal dat ’s avonds ook allemaal weer moeten worden opgeruimd.
En ook daarvoor zoekt de wielerstichting nog veel vrijwilligers die eventueel daarmee willen helpen.

Wie interesse om zijn of haar steentje bij te dragen aan dit mooie evenement om het voor Steenbergen te laten slagen wordt opgeroepen om zich aan te melden.
Hiervoor kan contact worden opgenomen met secretaris Tiny van Caam via zijn telefoonnummer 0167 - 566667 of zijn e-mail adres: beukkaam@home.nl of met bestuurslid Hans de Groen, tel.06-13895273, e-mail: hansjosedegroen@gmail.com
Het bestuur van de jubilerende Stichting Wielercriterium Steenbergen hoopt op veel positieve reacties.

Uit de Steenbergse Courant