Afbeelding
woensdag 30 mei 2018, 09:00

Leerlingen Zonneberg in muzikale sprookjessferen

KRUISLAND – Een piraat op een tuba en een indiaan op trompet: geen alledaagse taferelen in de zaal van Siemburg afgelopen zaterdag. Op het programma stond een concert van harmonie Sint Caecilia met medewerking van de leerlingen van de Kruislandse basisschool de Zonneberg. Een geslaagd samenwerkingsverband zo bleek, want wellicht nieuwe aanwas voor de harmonie en de kinderen maken plezier met muziek.

Harmonie St. Caecilia heeft een tijdje terug de hulp ingeroepen van Claudia de Groen, pionier in de gemeente Steenbergen als het gaat om muziekeducatie, om workshops te begeleiden. Kinderen van groep 4 mochten een muziekinstrument uitkiezen waarmee ze al snel een paar noten leerden spelen. Groep 3 kreeg een slagwerkworkshop en studeerde liedjes in die pasten in het zelfgeschreven sprookjesverhaal. Zodoende hebben alle kinderen een rol in het gezamenlijke concert. De 7-jarige Eva Kop heeft zich vandaag verkleed als Roodkapje en mag haar kunsten vertonen op hobo. “Ik vind het helemaal niet zo moeilijk hoor, je moet gewoon goed op de noten letten. We gaan ook nog een liedje zingen over de Efteling en een olifant.”

Oubollig

Leerkracht Mario von Bannisseht van de Zonneberg is enthousiast over het muziekproject. “Muziekonderwijs wordt steeds meer het ondergeschoven kindje, dat is zo zonde. Sommige leerkrachten besteden liever alle tijd aan rekenen en lezen, maar muziek speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind.”

Judith Doomen, bestuurslid bij St. Caecilia, sluit zich daar geheel bij aan. Zij hoopt dat de kinderen enthousiast zijn geworden door deze kennismaking met een instrument. “We willen graag meer jeugdleden, en hopen op deze manier te laten zien dat een harmonie niet oubollig is.  De kinderen mogen tot de zomervakantie gratis proeflessen bij ons volgen, daarna kunnen ze een beslissing maken of ze doorgaan.”

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant