Afbeelding
zondag 17 juni 2018, 13:00

Vakantieweek cliënten SDW bestond uit diverse uitstapjes

STEENBERGEN - In tegenstelling tot andere jaren bleven de cliënten van SDW De Zuidwal een weekje thuis om vanuit de woonlocatie uitstapjes te gaan maken. Een vakantieweek waar de bewoners erg van genoten. Boottocht naar de zeehonden bij Zierikzee, dagje Efteling, picknicken op het zwembad en ter afsluiting een barbecue in de binnentuin.

De roofvogelshow uit Fijnaart liet maandag 4 juni 20 vogels en uilen zien. Voor de ene bewoner iets te eng, maar veelal zeer vermakelijk en leerzaam. Hilarisch was dat roofvogel Johnny, die de grapjas werd genoemd samen met de gelijknamige bewoner een act mocht doen. Wie was er sneller? Johnny die de bekers met een stukje vlees moest wegzetten of de gevleugelde vriend. Het was een nek-aan-nek race. De baby uiltjes Sjors & Jimmy hadden de harten van alle aanwezigen gestolen, zeker toen de kleintjes uit hun mandje er vandoor gingen. Gelukkig konden ze nog niet zo goed vliegen.

Verrassingsoptreden

De week werd ook muzikaal begeleid. Dansen bij het kampvuur met Mario von Bannisseht en Flip de Nijs en een verrassingsoptreden van het leerlingenorkest in de achtertuin. Luid werd er mee gezongen, maar er waren ook talenten bij die zelf de microfoon ter hand namen. Al bij al een prachtige week. Esther de Ron, van het organiserend comité gaat het komend jaar bekijken of dit format een succesformule is of dat er weer iets anders gaat plaatsvinden.

Sponsoring door Lions

Voor een mooie ondersteuning zorgden de Lions Steenbergen. Zij sponsorden de Foodtruck die op donderdagavond de hongerige Eftelinggangers van smakelijke frietjes en snacks voorzag. Namens de Lions kwam Mario van Bannisseht de organisatie een goed gevulde Lions enveloppe overhandigen waarmee de kosten van de Foodtruck konden worden gedekt. (Zie foto, gemaakt door Femke Martens).

Door: Mark Koenraadt

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant