zaterdag 23 juni 2018, 09:00

Vliegtuigen en parachutisten vestigen aandacht op Zuiderwaterlinie

STEENBERGEN / REGIO – Vandaag, zaterdag 23 juni wordt met een aantal activiteiten aandacht gevraagd voor de Zuiderwaterlinie. Eerst vliegen over het gebied van deze waterlinie – dat loopt van Bergen op Zoom via Steenbergen naar Grave – 3 flinke vliegtuigen: een Hercules en 2 Harvards. Vervolgens worden op vijf plekken langs de linie parachutisten gedropt. Dat gebeurt ook bij Fort De Roovere.

De Zuidwaterlinie is de laatste jaren met flinke subsidie vanuit de provinciale pot nieuw leven ingeblazen. Het oudste gedeelte van deze linie begint bij Bergen op Zoom en Steenbergen (Fort Henricus). De linie verbindt elf Brabantse vestingsteden.

Vliegtocht en parachutesprongen

Zaterdag wordt extra aandacht aan de linie gegeven. Eerst vliegen tussen 11:40 en 12:40 drie grote vliegtuigen over het gebied. (Die zullen rond 11:45 boven de gemeente Steenbergen komen). Vervolgens maken 80 parachutisten op vijf plaatsen een sprong. Onder hen ook commissaris van de Koning Wim van de Donk, die een tandemsprong maakt. De plaatsen waar wordt gesprongen zijn: Terheijden (Kleine Schans), Willemstad (Fort Sabina), Vught (Fort Isabella), Fort De Roovere en Grave (Gemaal van Sasse).
Aansluitend is er op elk van de vijf plaatsen een festival.

Fort De Roovere

Voor dit gebied is Fort De Roovere de plek om een kijkje te gaan nemen. Om 16:00 uur wordt hier vanuit een Hercules C-130 of Airbus A400M gesprongen. Daarna start het festival tussen 17:00 en 23:00 uur in het Ravelijn te Bergen op Zoom.
Nadere info over het evenement is te vinden op www.zuiderwaterlinie.nl

Uit de Steenbergse Courant