woensdag 27 juni 2018, 16:34

‘Extra ogen’ in Steenbergen Zuid zijn vooral preventief bedoeld

STEENBERGEN – “Vanaf vandaag zijn toezichthouders herkenbaar aanwezig in Steenbergen-Zuid, met name in de avonden en nachten”, zo meldt gemeente Steenbergen in een bericht aan de pers. De gemeente start volgens het bericht met de inzet van deze ‘extra ogen’ om deze wijk nog beter in de gaten te houden dan nu al gebeurt. Steenbergen-Zuid wordt al vele maanden lang geteisterd door vernielingen en andere vormen van vandalisme. “De inzet van toezichthouders moet bijdragen aan de veiligheid in de wijk”, aldus de mededeling.

Aan Angelique Harbers van de afdeling communicatie van gemeente Steenbergen de vraag of het wel zo handig is om de toezichthouders herkenbaar te laten zijn. De kans dat de dader of daders op heterdaad betrapt en dus gepakt kunnen worden wordt hierdoor immers verkleind?

“Deze maatregel is voornamelijk preventief bedoeld. Nu met de zomervakantie voor de deur en dus afwezigheid van bewoners is dat een goede zaak. De toezichthouders zijn geen Boa’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren - red.). Ze zullen observeren, waarnemen en alarmeren ingeval zij zaken ontdekken”, aldus woordvoerder Harbers. Zij benadrukt dat het hierbij vooral gaat om bewaking van de wijk, maar dat de wijk ook onzichtbaar in de gaten wordt gehouden.

Daarnaast blijft gemeente Steenbergen alle inwoners oproepen tot waakzaamheid. Wie iets ziet, weet of hoort wordt dringend verzocht de politie te bellen. Dit kan via 0900 – 8844 of via het nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Bij acute situaties kan het beste 112 worden gebeld.

@ogenindewijk

Het team van toezichthouders zal ook enkele malen per week verslag doen van hun bevindingen tijdens hun ronde door de wijk. Dat gebeurt dan op het nieuwe twitteraccount @ogenindewijk.

Uit de Steenbergse Courant